Artikel 24 december 2021

ACM schrapt verplichte openstelling KPN-kopernet

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) schrapt de regulering in de markt voor hoogwaardige zakelijke telecomdiensten. De regulering verplichtte telecombedrijf KPN om zijn kopernetwerk open te stellen voor andere aanbieders van zulke diensten. Volgens de toezichthouder is er geen aanleiding meer voor.

In het verleden moest KPN concurrenten toelaten op zijn kopernetwerk, zodat zij via dit netwerk hoogwaardige zakelijke breedbandinternettoegang en zakelijke telefonie konden leveren. Dit was gereguleerd sinds 2012, omdat ACM vond dat KPN anders een te grote marktmacht zou hebben en het voor andere aanbieders commercieel vrijwel onmogelijk zou zijn om in de markt toe te treden.

Inmiddels zijn er geen knelpunten meer als gevolg van te grote markmacht bij één partij, concludeert de ACM na onderzoek eerder dit jaar. Volgens bestuurslid Manon Leijten kan de markt zonder regulering goed functioneren. Het besluit is voorgelegd aan de Europese Commissie en die gaat akkoord met intrekking van de regulering.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant