Categories for Artikel

Overheid maakt open source-inlog leidend

januari 31, 2023 9:27 am Published by

Open source wordt het leidende principe bij het gebruik van inlogmiddelen waarmee burgers en bedrijven straks veilig kunnen inloggen bij de overheid. Staatssecretaris Van Huffelen (Digitalisering) zorgt ervoor dat rond de uitvoering van de Wet digitale overheid een community komt.

Rechter gelast onderzoek naar governance bij Centric

januari 27, 2023 5:33 pm Published by

Er komt een gerechtelijk onderzoek naar de gang van zaken bij Centric. Daarin staat centraal de rol die de ict-dienstverlener speelde in het hoogopgelopen conflict tussen de gewezen topman Gerard Sanderink, de bedrijfstop en zijn voormalige partner. De Ondernemingskamer oordeelde vrijdag dat er gegronde redenen zijn om te twijfelen aan een juist beleid van Centric in de periode tot afgelopen november, toen Sanderink alle zeggenschap werd ontnomen en een extern bestuurder werd aangesteld. De Twentse ondernemer moet ook zijn laatste Centric-aandeel afstaan.

Capgemini volgt Cognizant op bij Pensioenregister

januari 27, 2023 12:20 pm Published by

Stichting Pensioenregister heeft Capgemini aangetrokken voor het doorontwikkelen en beheren van Mijnpensioenoverzicht.nl. Eerder werkte de stichting met een consortium rond Cognizant. Het pensioenregister is oorspronkelijk gebouwd door Atos (Origin).

Omgevingswet ‘unaniem’ uitgesteld tot 2024

januari 27, 2023 10:19 am Published by

De Omgevingswet wordt voor de zoveelste keer met een halfjaar uitgesteld. Als ultieme ingangsdatum prikt minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) nu 1 januari 2024. De betrokken overheden en bedrijven zouden zich unaniem achter deze nieuwe datum scharen. Het parlement moet zich nog buigen over de geprikte datum.

Gaat thuiswerker nog terug naar kantoor?

januari 26, 2023 2:45 pm Published by

Op 5 juli 2022 nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ met een ruime meerderheid aan. De Eerste Kamer kwam daarna met veel vragen over de plannen om de huidige Wet flexibel werken (Wfw) te veranderen rond verzoeken van werknemers om meer zeggenschap te krijgen over de plek waar ze willen werken. Dit jaar moeten knopen worden doorgehakt. Wat betekent de nieuwe wet voor de ict-branche? Arbeidsrechtjurist Kyra van Denken licht toe.

Wat kan ict aan Staat van de Uitvoering veranderen?

januari 26, 2023 2:12 pm Published by

Tegenover het Malieveld aan de Prinsessegracht ligt de Glazen Zaal, een met glas overkapte binnenplaats met daarbij de entree van de Portugese synagoge. Het glazen dak verbindt oud met nieuw en was 18 januari jl. het decor van de eerste Staat van de Uitvoering.

Privacy Awards voor MediaJungle en Anonimizer

januari 26, 2023 11:25 am Published by

MediaJungle en Anonimizer van it-bedrijf Bolesian hebben tijdens de Nationale Privacy Conferentie van Privacy First en ECP de Nederlandse Privacy Awards 2023 in de wacht gesleept. KinderDPIA kreeg de aanmoedigingsprijs overhandigd. Genoemde bedrijven zijn op privacy-gebeid vernieuwend bezig, aldus de jury.

Computable vervolgt onderzoek securitybudgetten

januari 26, 2023 11:06 am Published by

Computable Nederland en België doen opnieuw onderzoek naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Vorig jaar vond dit onderzoek voor de eerste keer plaats, in 2023 krijgt het een vervolg. De resultaten van het onderzoek worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in België worden de resultaten gepresenteerd tijdens de tweede dag van vakbeurs Cybersec Europe, die 19 en 20 april plaatsvindt in de Brusselse Expo.

Tool maakt sector agrifood veiliger

januari 25, 2023 3:17 pm Published by

Ter verhoging van de veiligheid is de Agrifood Cybersecurity Self Assessment Tool ontwikkeld. Deze is bedoeld voor cybersecurity-specialisten van (middel)grote bedrijven in de agrifood-sector.

Politie stopt tender werkplekken om geopolitiek

januari 25, 2023 12:37 pm Published by

De nationale politie heeft een grote aanbesteding voor werkplekapparatuur ingetrokken om geopolitieke redenen. Of de kans dat het Chinese computerconcern Lenovo een van de leveranciers had kunnen worden een rol gespeeld heeft bij dit besluit, is niet duidelijk.